Kosárlabda

2014.11.23. 19:18

Személycserék előtt a Körmend kosárlabdacsapata

Zsebe Ferenc, a körmendi kosárlabdaklub ügyvezetője közleményt adott ki az NB I-es bajnokságban nagyon rosszul szereplő, egy győzelemmel és hét vereséggel álló Egis Körmend csapatával kapcsolatosan várható változásokról.

Az elmúlt mérkőzések sikertelensége után a Kaposvár elleni találkozón változást remélt a klub vezetése a csapat játékában. Sajnos olyan jelentős hátrányt szedtek össze a fiúk, amit egy parádés tíz perces rohanással sikerült ugyan ledolgozni, de végül meghatározónak bizonyult az eredmény tekintetében.

A klub vezetése számos eszközt alkalmazott annak érdekében, hogy a játékosok minél egységesebben, igazán csapatként szerepeljenek. Kétszer is csapatépítő tréningen vettek részt, hogy erősödjön bennük az összetartás, az egymás iránti bizalom. A legutóbbi mérkőzés előtti estén pedig egy vacsorára hívtam meg a fiúkat szintén közösségépítő szándékkal, és azért, hogy ismét felhívhassam a figyelmüket arra, hogy mit jelent Körmenden kosárlabdázni.

A szombati találkozó mindezek ellenére nem hozott változást, kiábrándító volt az első félidőben látott játék. Az eredménytelenséget, a sorozatos vereségeket követően már nem mehetünk el szó nélkül a történtek mellett, változtatásra szántuk el magunkat.

Ma reggel háromórás beszélgetésen tekintettük át a helyzetet a klubvezetés és a szakma képviselőivel. Úgy döntöttünk, hogy személycserék következnek a keretben, de más szankciók lehetőségét is vizsgáljuk. A személycserékről még nem születtek végleges megállapodások, amint ezek megtörténnek, természetesen tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt.

Edzői poszton nem változtatunk, bár a csapat motiválása terén a vezetőedzővel szemben is fogalmaztunk meg kritikát. Azt várjuk, hogy sokkal harcosabb, odaadóbb játékra inspirálja a keret tagjait. A megbeszélésen minden területre kitértünk és elmondhatjuk, hogy akár a szakma, akár a játékosok, akár a klubvezetés, mindenki vállalja a ráeső részt az eredménytelenségből.

A klubvezetés az eddigi eredmények tükrében változtat a korábbi célkitűzéseken. A szezon elején megfogalmazott első négy közé kerülés helyett a bajnokságban egyértelműen a legjobb nyolc közé kerülést tűztük ki elérendőnek, ami a sorsolás alapján nem tűnik könnyűnek, de teljesíthető.

A személycserék mellet említett szankciók végrehajtása annak a függvénye lesz, hogy ezt a célt teljesíti-e a csapat. Nagyon fontosnak tartom, hogy a klubvezetés és a csapat nevében megköszönjem szurkolóink szombati biztatását, azt hogy minden nehézség ellenére kiálltak és hitet tettek a csapat mellett!

Zsebe Ferenc

ügyvezető

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!