Kosárlabda

2015.02.18. 15:38

Falco–Paks kupamérkőzés

A kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntőjében a Falco-Trend Optika KC csütörtökön 18 órakor az Atomerőmű SE ellen lép pályára a Tüskecsarnokban.

Tóth Gábor

Akárcsak tavaly, idén is nyolc NB I-es csapat részvételével bonyolítják le a kosárlabda Magyar Kupát – semleges helyszínen, a budapesti Tüskecsarnokban, csütörtöktől szombatig. Csütörtökön a negyeddöntőkkel kezdődik a küzdelem. A Falco nehéz riválist kapott, a listavezető, 18 győzelme mellett csupán három vereséget számláló Paks lesz az ellenfele. A két csapat az alapszakaszban már kétszer is találkozott; mindkétszer az ASE nyert, Szombathelyen (81-94) és hazai pályán (100-74) is jobbnak bizonyult a sárga-feketéknél. A papírforma egyértelmű paksi sikert ígér, komoly bravúr lenne, ha a szombathelyiek túljutnának ellenfelükön. A vasiak egyébként többet pihenhettek a kupamérkőzésre, hiszen legutóbb február 8-án léptek pályára, Kecskeméten kaptak ki, míg a Paks előző meccsén, 14-én Székesfehérváron maradt alul. Az ASE teljes csapattal, a legerősebb keretével utazik a kupadöntőre.

Dukics Nebojsa (labdával) és Szabó Zsolt ismét összecsaphat. Fotó: Unger Tamás

– Az esélyek nem mellettünk szólnak, de egy mérkőzésen bármi megtörténhet, megpróbáljuk meglepni ellenfelünket – fogalmazott Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely trénere. – Nem vitás, a Paks jobb, erősebb, klasszikus 12 emberes csapat. De ezen a meccsen mi csak nyerhetünk, vagyis felszabadult, bátor kosárlabdát várok a fiúktól. A szombathelyi találkozón teljesen nyílt meccset vívtunk a Pakssal, csak a végén jött ki a különbség, az utolsó percekben fáradtunk el. Most is arra készülünk, hogy nagy csatára, nyílt mérkőzésbe kényszerítsük ellenfelünket – akkor aztán a végjátékban bármi megtörténhet. Okosan, higgadtan, csapatként kell játszanunk és oda kell figyelnünk a védekezésre. Will Tamás a derekával bajlódik, kénytelen kihagyni a meccset. Bam Doyne játékára sem számíthatok, még nem épült fel a combizomszakadásból. Továbbá Milan Majsztorovics marad ki a keretből, ugyanis még nincs százszázalékos erőállapotban. Bízom benne, hogy a fiúk felszívják magukat, és meglepetést okoznak. Meg kell mutatni ország-világnak, hogy a nagy paksi vereségünk, csak kisiklás volt, annál jobb csapata van Szombathelynek.

A Magyar Kupa programja, csütörtök, negyeddöntők: Kaposvári KK– Szolnoki Olaj KK (13.00), TLI-Alba Fehérvár–Soproni Sördögök (15.00), Falco-Trend Optika KC Szombathely–Atomerőmű SE (18.00, Duna World), Pécsi VSK-Pannonpower–Kecskeméti TE-Duna Aszfalt (20.30). Péntek, elődöntők: 1. párharc győztese–3. párharc győztese (15.30, Duna World), 2. párharc győztese–4. párharc győztese (18.00, Duna World). Szombat, helyosztók: bronzmérkőzés (15.30, Duna World), döntő (18.00, Duna World).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!