Kosárlabda

2015.05.04. 13:42

NB I. A csoportos férfi kosárlabda-bajnokság: négyen maradtak

Vas megye - Befejeződtek a negyeddöntők az NB I. A csoportos férfi kosárlabda-bajnokságban - csak a Kaposvár nem tudta kihasználni a pályaelőnyét.

Tóth Gábor

A negyeddöntőnek Szolnok (1.)–Szeged (8.), Kecskemét (2.)–Pécs (7.), Paks (3.)–Falco-Trend Optika KC Szombathely (6.) és Kaposvár (4.)–Sopron (5.) párosítással futottak neki a csapatok. A Szolnok és a Kecskemét söpréssel, 3-0-val tudta le az egyik fél három megnyert meccséig tartó párharcot. A Falco ugyan megszorongatta a Paksot, de idegenben nem tudott nyerni, így az ASE 3-2-vel jutott tovább. A Sopron viszont meglepte a pályaelőnyt bíró Kaposvárt, az utolsó, ötödik meccsen nyert idegenben, így bejutott a négy közé (2-3). Így a Kaposvár az ötödik, a Falco a hatodik, a Pécs a hetedik, a Szeged pedig a nyolcadik helyen fejezte be a 2014/2015-ös szezont. A folytatásban Szolnok–Sopron és Kecskemét–Paks elődöntőket rendeznek szerdától – a pályaelőny a Szolnoknál és a Kecskemétnél van..

Az már a középszakasz után kiderült, hogy az Alba Fehérvár a kilencedik, az Egis Körmend a tizedik, a Jászberény a 11., míg a Nyíregyháza a 12. pozícióban zárt.

Az alsóházban viszont még javában zajlik a küzdelem: a MAFC és a ZTE harcol a bentmaradásért. Az egyik fél két megnyert meccséig tartó párharcban a hazai pályán nyerő ZTE van előnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!