Kosárlabda

2009.05.08. 02:29

A Falco KC ma bejuthat az elődöntőbe

Szombathely - Negyedik meccsét vívja ma, 18 órás kezdéssel az Arena Savariában a kosárbajnokság negyeddöntőjében a Falco és az Albacomp. A bajnokcsapat 2:1-re vezet, ha ma nyer, úgy véget ér a párharc.

Tóth Gábor

Izgalmas csatát vívnak a felek. A nyitányon, Fehérváron a Falco nyert (88:92), majd Szombathelyen már 2:0-ásra (101:97) növelte előnyét a bajnok, legutóbb hazai pályán az Albacomp diadalmaskodott (100:90). Az egyik fél három megnyert meccséig tartó párharcban így 2:1-re a vasiak vezetnek, ami azt jelenti, hogy ma véget érhet a csata - ha a Falco nyer.

- Kissé fáradt a csapatom, de gondolom, a fehérváriak is hasonló problámával küzdenek - fogalmazott Szrecsko Szekulovics, a Falco-Szova KC Szombathely mestere. - Az elmúlt meccsen nem volt igazán szerencsénk: ellenfelünk 20 büntetővel többet dobott mint mi, ráadásul korán kipontozódott Csirics és Vrsaljko - remélem, hazai pályán ilyenekre azért nem kerül sor. Kálmán, Csirics, Hudson és Horváth Zoltán jó formában van, ha ők hozzák a tőlük megszokott teljesítményt, és a többiek is kiveszik a részüket a munkából, akkor nyerhetünk. Az elmúlt napokban főként taktikai, illetve regeneráló edzéseket tartottam, remélem, hogy kellő frissességgel lépünk pályára. Sérültünk nincs. 

Mindenki motivált, tudják a srácok, hogy karnyújtásnyira van a továbbjutás. Nagyon kell a szurkolóink segítsége is, remélem, hogy igazi pokol várja majd az Albacompot. A két együttes sok újat nem tud mutatni egymásnak, az a gárda nyer, amelyik higgadtabban, frissebben, csapatként játszik, és több jó egyéni teljesítményt tud felmutatni. Én bizakodom.

A kapukat csak 17.30-kor nyitják ki a csarnokban, mert a kosármérkőzés előtt női röplabdameccset rendeznek, az arénát pedig ki kell üríteni, rendbe tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!