Szombathelyi kosárlabda

2014.01.31. 12:45

A Szeged vendégeként lép pályára vasárnap a Falco KC

Szombathely - Az NB I. felsőházi középszakaszáról már lecsúszott Falco-Trend Optika KC Szombathely a nagy rivális Szeged vendégeként lép pályára vasárnap 18 órakor.

Tóth Gábor

Két olyan csapat csatázik egymással, amely megpróbál minél jobb pozícióból nekifutni az alsóházi középszakasznak. mindkettő hasonló mutatókkal rendelkezik, közvetlen rivális. A Falco (7 győzelem/11 vereség) a 7., a Szeged (6/12) a 9. a tabellán. A vendéglátó nincs jó passzban, előző öt bajnokiját (Kecskemét, Nyíregyháza, Alba, Körmend, Kaposvár) elbukta. Edzőt is váltott: a szezon végéig az a Nikola Lazics irányítja a csapatot, aki dolgozott Szombathelyen is. Az új tréner a Falco ellen már számíthat a két korábban sérüléssel bajlódó légiósra, Jerrell Williamsre és Jonathan Levyre. A Falco is mozgalmas napokat tudhat maga mögött, ugyanis néhány biztató eredmény után az előző fordulóban hazai pályán futott bele nagy pofonba a Sopron ellen. A demoralizáló vereség mellett a sárga-feketék azzal is szembesülhettek, hogy négy fordulóval az alapszakasz zárása előtt már matematikai esélyük sem maradt a felsőházi középszakaszra. Ráadásul az alsóházi riválisok közül a Szegeden kívül a Jászberény, a ZTE és a Pécs is hat győzelmet számlál. Van tehát tétje a meccsnek.

Robinson nem remekelt aSopron ellen, most javíthat. Fotó: Horváth Csaba

- Nehéz mérkőzésre számítok, de nekünk nagyon kellene a győzelem - fogalmazott a Falco-Trend Optika KC Szombathely trénere, Andjelko Mandics. - A Szeged egy jól összerakott csapat, minden posztra jut minőségi játékos. Levy jól bontja a védelmet, Horváth Ákos, Kiss Zsolt és Jereminov remekül dob távolról, Williams jól szedi a lepattanókat, Csorvási Milán pedig kitűnő center. Azt se feledjük, hogy legutóbbi két meccsét, a Körmend elleni hazait, és a Kaposvár elleni idegenbelit csak hosszabbításban bukta el vagyis van ereje, tartása. Az edzőváltás sokkterápia: elsülhet jól, és rosszul is. Lazics kollégámnak szerencsére még kevés ideje volt új csapata élén, vagyis nagy változásra nem számítok a játékban. Harcos, gyors csapatot szeretnék látni a pályán. Olyan teljesítménnyel, mint amit legutóbb a Sopron ellen nyújtottunk, esélyünk sem lesz. Minden játékosom bevethető.

A Falco már szombaton délután elutazik Szegedre, vasárnap délelőtt pedig egy könnyebb átmozgató edzés vár a játékosokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!