Szombathelyi kosárlabda

2014.01.22. 13:45

Szomszédvári rangadó

Szombathely - Az NB I. A-csoportos kosárbajnokság 18. fordulójának nyitómeccsén csütörtökön 18 órakor az egyre jobb formába lendülő Falco-Trend Optika KC Szombathely a szomszédvár Sopront fogadja.

Tóth Gábor

A nyáron alaposan átalakult, megerősödött Sopron remekül kezdte a bajnokságot, főleg azért, mert a pontvadászat első felében zömében hazai pályán játszotta a meccseit. Idegenben azonban nem vitézkedik, csupán kétszer, a Szeged és a ZTE vendégeként nyert. Sabáli Balázs csapata egy négy mérkőzésből álló idegenbeli túra utolsó állomásaként érkezik Szombathelyre. Nyert Zalaegerszegen (78-85), majd kikapott Körmenden (71-67), legutóbb pedig a sereghajtó Nyíregyháza verte el (73-63). A Falco viszont kezd belelendülni. Az új edzővel, Andjelko Mandiccsal hét bajnokijából ötöt megnyert, hazai pályán még hibátlan. A javuló formát bizonyítja, hogy az előző játéknapon, vasárnap a címvédő Alba pályáján csikarta ki a győzelmet (77-81). A Sopron (10 győzelem/7 vereség) a tabella hatodik helyéről fut neki a meccsnek, a Falco (7/10) a rangsor hetedik helyén áll. A felek a 7. játéknapon meccseltek egymással, Sopronban a hazaiak nyertek 78-69-re – lehet, hogy ennek a kilenc pontnak is lesz jelentősége a végelszámolásnál.

Zeljko Zagorac (labdával) hasznos játékára nagy szükség lenne. Fotó: Horváth Csaba

– Az Alba elleni meccsen a hozzáállás és a játék is rendben volt, most voltam először maximálisan elégedett a csapatommal – tért vissza a vasárnapi fehérvári sikerre Andjelko Mandics, a Falco-Trend Optika KC Szombtahely trénere. – Végig koncentráltunk, az utolsó pillanatig harcoltunk, ráadásul szervezetten, jól kosárlabdáztunk. Ám az Alba elleni győzelemnek csak akkor lesz igazán értéke, ha a Sopront is megverjük. Továbbá bizonyítanunk kell magunknak és a közvéleménynek is, hogy a vasárnapi siker nem egy kifutott, szerencsés eredmény volt, hanem hosszabb távon is képesek vagyunk kiegyensúlyozott, jó teljesítményre. A Sopron jól összerakott, erős csapat. Bő a kerete, szinte minden posztra jut két jó játékos, így nagy a rotációs lehetőség. Ráadásul biztos, hogy motiváltan érkezik Szombathelyre, hiszen az elmúlt hetek szerényebb eredményei miatt nagy szüksége van a győzelemre. Sopron közel van Szombathelyhez, ezért bizonyára sok szurkoló támogatja majd ellenfelünket. Nekünk is szükségünk van a győzelemre, ugyanis amíg matematikai esélyünk van a felsőházra, addig küzdeni fogunk érte. Mi is számítunk a szurkolóinkra, együtt könnyebb lesz kiharcolni a sikert. Biztos, hogy kiélezett meccs vár ránk, de szerintem van esélyünk a győzelemre. Harazin bokasérüléssel bajlódik – ezért is nem lépett pályára Fehérváron. Zagoracot pedig vírusos betegség döntötte le a lábáról, nem is tudott edzeni. De remélem, hogy mindkettejükre számíthatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!