Szombathelyi kosárlabda

2014.05.16. 11:05

Szabó Miklós is távozik a Falcótól

Szombathely - Szabó Miklós is távozik a Falco KC Szombathely NB I. A-csoportos kosárlabdacsapatától.

Tóth Gábor

A három légiós – Timberlake, Mitchell, Zagorac – , valamint Simon László és Harazin Tamás után Szabó Miklós személyében újabb játékos távozik a Falcótól – pedig a többiekkel ellentétben Szabót marasztalta a klub. Bár a szurkolók körében vegyes a center megítélése, tény, hogy a Falco mind a 34 bajnokiján pályára lépett, rendre kezdő volt, mind a három edző (Bencze Tamás, Andjelko Mandics, Kálmán László) bízott benne, átlagban 5,5 lepattanót, 10,4 pontot produkált.

Szabó Miklós (balról) és a most már vezetőedzőként működő  Kálmán László   - aki nem örül a center távozásának. Fotó: Benkő Sándor/archív

– Számítottam volna Mikire, de ő úgy döntött, hogy Svédországban folytatja a pályafutását. A felesége svéd, bizonyára ez is sokat nyomott a latba – tudtuk meg a Falco trénerétől, Kálmán Lászlótól. – Ez egy kicsit felborítja a terveimet, hiszen most a palánk alá is kell igazolnunk. Új csapatot építünk, keressük tovább a megfelelő játékosokat, remélem, hogy a jövő héten azért tisztul a kép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!