Szombathelyi kosárlabda

2014.06.11. 11:40

Három játékost jelentett be a Falco

Alakul a Falco KC Szombathely NB I. A-csoportos kosárcsapatának játékoskerete: Will Tamás szerződést hosszabbított, Bus Iván Sopronból, Derek Hall pedig Nyíregyházáról érkezik.

Tóth Gábor

Az már május elején kiderült, hogy a Kálmán László vezette szakmai stáb a tavalyi csapatból nem tart igényt a légiósokra, valamint Harazin Tamás és Simon László sem kap szerződést Szombathelyen. Szabó Miklóst ugyan marasztalta a klub, ám a center inkább Svédországot választotta. Hosszú csend után szerdán Gráczer György ügyvezető három játékos szerződtetését jelentette be – mindhárom esetben a szezon végéig szóló szerződést írtak alá a felek.

Will Tamás meghosszabbította a szezon végén lejáró szerződését. A 27 éves saját nevelésű játékos alapembere volt a tavalyi csapatnak, 31 meccsen lépett pályára, 16 alkalommal kezdőként. A 191 cm magas, 21 éves irányító, Bus Iván Sopronból, a 212 centis, 24 éves amerikai-magyar center, Derek James Hall pedig Nyíregyházáról érkezik. Bus a Thomas-Ruják páros mögött az A-csoportban mindössze 9 mérkőzésen jutott szóhoz, átlagban 4 percet kapott. A másodosztályban viszont 8 meccsen közel 36 perc alatt 16 pontot, 6 gólpasszt, 3 lepattanót átlagolt. Derek Hall 34 meccset – 25-ször kezdőként – játszott az utolsó helyen záró nyíregyházi csapatban. Átlagban 25 percet töltött a pályán, ami alatt közel 10 pontot dobott, 6 lepattanót szerzett.

– Will Tamás nem élete szezonját futotta tavaly, de ismerem, tudom, hogy jó képességű játékos, bízom benne. Mint ahogyan abban is, hogy hamarosan ismét a régi „Vilit” látjuk a pályán. Ráadásul ilyen jó kezű tripladobót keveset találni a magyar mezőnyben – fogalmazott Kálmán László, a Falco KC Szombathely vezetőedzője.

– Bus Ivánra még egészen fiatal korában felfigyeltem. Amikor a Falco ellen csereként pályára lépett a Sopronban, mindig lendíteni tudott csapata játékán. Tavaly pedig a másodosztályban, a Pápa játékosaként futottam össze vele; érett, sokoldalú játékos lett. Meg kell adni neki a lehetőséget, hogy a tudását, a tehetségét kibontakoztathassa. Ha minden a terveim szerint alakul, akkor hosszú távon is számolhatunk vele. Derek Hall első éves légiósként egészen jó statisztikát produkált – persze azért ne felejtsük el, hogy az utolsó helyezettnél játszott. Elsősorban a játékintelligenciája nyerte el a tetszésemet, ráadásul fejlődőképes játékosnak, csapatembernek tűnik. És mivel magyar állampolgársággal rendelkezik, nem számít légiósnak. A magyar magasemberek között nem hiszem, hogy találni ilyen képességű centert. Kezdetben csereként számolok vele, de csak rajta múlik, hogy beverekszi-e magát a kezdőbe. Két másik centerrel is kapcsolatban állunk, és irányító posztra is vannak kiszemeltjeink. Nem állunk rosszul, időben vagyunk, alakul a csapat.

A fent említett játékosokon kívül Váradi Benedek, Perl Zoltán, Bognár Kristóf és Bakk Krisztián alkotja egyelőre a Falco keretét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!