Szombathelyi kosárlabda

2014.11.14. 12:04

Falco-Paks rangadó: Hatodik meccsüket is megnyernék a sárga-feketék

Szombathely - Az NB I-es férfi kosárbajnokság 7. fordulójának rangadóján a veretlen, éllovas Falco-Trend Optika KC Szombathely szombaton 18 órakor a tabellán harmadik, remek erőt képviselő Paksot fogadja.

Tóth Gábor

A Falco remekül kapta el a rajtot, eddig mind az öt bajnokiján győzött. Ráadásul legutóbbi megyei rangadót nyert a Körmend vendégeként. A Paks nyögvenyelősen kezdte az évet, éppen csak nyert a Pécs vendégeként (76-75), majd szoros meccsen kapott ki hazai pályán a Soprontól (89-91). De aztán belelendül, a folytatásban a Kaposvár (84-76), a Jászberény (82-76), a MAFC (76-55) és a Szeged (90-51) sem jelentett gondot. A harmadik helyre tornázta magát a tabellán. A Paks az EuroCahellenge sorozatban is szerepel: a nemzetközi porondon eddig két vereséget számlál.

– Az ország egyik legjobb játékosállományával rendelkező, legszervezettebben játszó csapatát fogadjuk, az idei legkomolyabb erőpróba vár ránk – fogalmazott Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely. – A Paks agresszívan, gyorsan játszik, jól fel van építve a támadása. Remek a két amerikaija, Roberson és Dugat is jól bontja a védelmet, képes váratlan megoldásokra, passzokra – de csapatban gondolkodnak. Ráadásul több paksi játékos távolról is veszélyes. Bár a Paks nyolc, mi öt mecscet játszottunk eddig a szezonban, abban biztos vagyok, hogy ellenfelünk nem lesz fáradt, hiszen Dzunics mester erős, bő keretet hozott össze, tud rotálni, válogatottak ülnek a padon is. Csak akkor lehet esélyünk, ha csapatként, szervezetten játszunk, ha 40 percig koncentrálunk. Nem szabad, hogy ellenfelünk átrohanjon rajtunk és könnyű gólokat szerezzen. A saját stílusunkat kell ráerőltetni a Paksra, nem szabad, hogy lendületet kapjon. Stabilan kell védekeznünk, szervezetten, pontosan támadnunk. Szerencsére a formánkkal, az önbizalmunkkal nincsen baj, nem félünk, szerintem van esélyünk a győzelemre. Nagyon számítunk ismét a közönségünk segítségére, együtt könnyebben gyűrjük le a Paksot! Szeretnénk minél tovább nyújtani remek sorozatunkat, a hatodik meccsünket is meg akarjuk nyerni!

Derek Hall az előző héten remekelt Körmenden, most is szükség lesz az amerikai-magyar játékos hasznos, ponterős játékára. Fotó: Unger Tamás

A mérkőzés előtt kisebb ünnepség keretében veszi át friss díszpolgári címét Kálmán László, a Falco KC legendája. Tehát ha a sárga-fekete szurkolók szeretnék kicsit ünnepelni kedvencüket, akkor jobban teszik, ha korábban érkeznek az Arena Savariába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!