Szombathelyi kosárlabda

2016.01.02. 13:28

Új légiós a Falcóban

A 30 éves 195 centis egyes, kettes és hármas poszton bevethető szerb játékos a szlovák első ligás Inter Bratislava együttesétől érkezik.

Tóth Gábor

Miljan Rakics a szlovák első ligában 13 meccsen játszott, 21,3 percet töltöt átlagban a pályán, ez idő alatt 6,4 pontot, 3 gólpasszt jegyzett. A FIBA Kupában 5 mérkőzésen 26,4 percet, 7,6 pontot, 4 gólpasszt átlagolt. A szerb korosztályos válogatottakat végigjáró Rakics megfordult az Adria Ligában, a szerb és a görög első osztályban is, Magyarországon a Jászberény, a Szolnok és a Kecskemét mezét viselte eddig - a Szolnokkal bajnoki címet, és kupát nyert a 2014/2015-ös szezonban, és Olaj-szerelésben a nemzetközi porondon is játszott.

- Rakics nyitott szerződéssel játszott Pozsonyban, amiből egy jobb lehetőség reményében kilépett, ám a remélt jobb szerződés kútba esett, így csapat nélkül maradt, vagyis kedvező áron jutottunk hozzá - árulta el Gráczer György a Falco-Trend Optika KC Szombathely ügyvezetője. - A sokoldalú szerb játékos egyelőre nyolc napos próbaidőt kap. Ha sikerül bizonyítania, akkor a szezon végéig, valamint a következő bajnokságra szóló szerződést kötünk vele.

- Úgy éreztem, hogy ráfér a frissítés, a versenyhelyzet a csapatra - árulta el Kálmán László vezetőedző. - Rakics jó játékos, ismerjük, tudjuk, hogy mire képes, például jól bontja a védelmet, tud távolról is dobni. Ő pedig ismeri a magyar bajnokságot. Bízom benne, hogy beválik, és hosszú távon is számolhatunk vele. Egyelőre nem küldünk el senkit, hat légiósunk lesz, és mindig a soros mérkőzés, az adott taktika határozza meg azt, hogy a külföldiek közül ki kerül be a csapatba.

Rakics - aki szombaton állt munkába új csapatában - a Körmend elleni hazai, és a Kecskemét elleni idegenbeli mérkőzésen bizonyíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!