Kőszeg

2013.02.28. 16:30

Halasításban jók

Értékelték az elmúlt évet, meghatározták az idei esztendő teendőit gyűlésükön a Kőszegi Sporthorgász Egyesület tagjai, akik sokat tettek a környezet védelméért, s nagyon jól sikerültek rendezvényeik.

Némethy Mária

Kelemen Péter,  a Kőszegi Sporthorgász Egyesület elnöke a tavalyi évükről elmondta: - Költségtakarékos, a költségvetéshez ragaszkodó gazdálkodást folytatott az egyesület tavaly. A halasítás tekintetében kiemelkedő helyen állunk a megyében, ez a napijegy értékesítés növekedésével is mérhető.  2012-ben 7622 kilogramm halat telepítettek összesen. A Csónakázótóba 4626 kiló, a téglagyáriba 2996 kiló került. Az adatokból kitűnik, hogy a tervszerű telepítéseknek köszönhetően intenzíven telepített vízterületnek számítanak a kőszegi tavak.  Kelemen Péter örömmel állapította meg: a fogási napló leadási fegyelem javult, az előírt időre szinte minden naplót leadtak a horgászok.

- A telepítésről most is azt tudom elmondani, hogy a haltenyésztőkkel történő megállapodásunk alapján az egyesület bármikor mérheti a halat a tóba történő leeresztés előtt, valamint halhullás esetén az összes kárt a tenyésztő állja  hangsúlyozta az egyesület elnöke.

 

Hagyományosnak mondható gyermektáborukat tavaly kiugróan magas létszámmal rendezték meg (Fotó: Kőszegi Horgász Egyesület)


Az egyesület tagjai környezetvédelmi tevékenységet is folytatnak. Tavaly mindkét tónál folyamatos területrendezést végeztek. Ebbe a fűnyíráson túl a bozótirtás, szemétszedés, a vízpartok rendezése, tisztítása, a vízfelület tisztítása, a vízszintlehetőségekhez mérten szinten tartása is beletartozott. A tavak vízminőségének javítása érdekében történt nád telepítése. Ennek folytatása a kiemelt célok között szerepel. A téglagyári tó után a Csónakázótóba is telepítettek tavirózsát. A kialakult rendet egész évben fenntartották mindkét tavon. Erről a városlakók és a városba érkezők kirándulók dícsérete több fórumra is eljutott. 

Sokféle rendezvényük volt. Gyerek és felnőtt horgászversenyek - IPA, Bersek napi, bojlis -, és sokakat vonzott a hangulatos nyílt horgász- és főzőversenyük is. 



Az általános iskolás gyermekeknek horgászszakkört szerveztek a kőszegi horgászok. Felkészítették őket a megyei vetélkedőre, melyen ismét sikerrel szerepeltek. Egyre népszerűbb, hagyományosnak mondható gyerektáborukat kiugróan magas létszámmal, 31 fővel rendezték meg  tavaly. 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!