Kőszeg

2013.02.14. 12:01

Százmillió forint hiányzik Kőszegen

Kőszeg - Már korábban hírt adtunk arról, hogy a város önkormányzatának 2013-as költségvetése első olvasatban hiányt tartalmazott. Hogyan tovább, kérdeztük a polgármestertől.

Némethy Mária

Huber László polgármester véleményét kértük a kialakult helyzetről.

- Kőszeg Város Önkormányzatának még nincs elfogadott költségvetése, annak tervezetét első olvasatban tárgyalta a képviselő-testület a január 30-i ülésén. Ebben a tervezetben működési oldalon a kötelező feladataink ellátásában mintegy százmillió forint hiányzik. Mivel működési hiánnyal nem lehetett költségvetést elfogadni, ezért a testület elrendelte az ellátott feladatok ellátási mértékénekben a felülvizsgálatát.

A működési hiány döntő része abból adódik, hogy az oktatási intézmények általános iskolák, gimnázium, zeneiskola működtetéséhez túlzott mértékben írták elő a hozzájárulást. Ez legalább 80 millió forinttal több az indokoltnál.

- A Belügyminisztériumba és a Nemzetgazdasági Minisztériumba írt levélben ezt sérelmezem. Kérem a testület nevében, hogy vizsgálják felül korábbi döntésüket. Ha nem orvosolják problémánkat, akkor valószínűleg nem tudjuk ezt az évet működési zavarok nélkül végigvinni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!