Kőszeg

2013.09.11. 17:38

Horgászok négy évtizede

Kőszeg - A hétvégén rendezte meg fennállása 40. jubileumát a Kőszegi Sporthorgász Egyesület. Szerényen ünnepeltek. Honnan indultak?

Némethy Mária

A horgászatot kedvelők kezdeményezésére 1973 őszén alakult meg a Latex Kőszegi Horgász Egyesület. Tagjai Vas megye horgászvizein, és kezdetben a téglagyári tavon horgásztak, majd az 1978-ban megépült Csónakázótavat is birtokba vehették. A tó megépítéséből a horgászok, a város polgárai társadalmi munkájukkal vették ki részüket.

A horgászok összefogásának köszönhetően 2005. óta egyesületük haszonbérleti szerződés keretében halászati jogot gyakorol mindkét tóra. Azóta nagyon gazdagok halban ezek a tavak. Mutatóik alapján országosan kiemelt helyet foglal el ezzel az egyesület. Ugyancsak országosan figyelemre méltó halismereti tanösvényt hoztak létre a kőszegi horgászok, felépítettek horgász bemutató oktatóházat. Évente több horgászversenyt, családi, baráti rendezvényeket, gyermekek részére horgásztábort és horgászszakkört is szerveznek.

Az egyesület sikereihez nagyban hozzájárult a 300 főt meghaladó tagság – négy és 90 évesük is van – környezettudatos szemléletmódja.

A jubileumi hétvégén a négyszer négy órás fordulóban megrendezett csapat horgászverseny győzteseit Básthy Béla alpolgármester köszöntötte, ő adta át nekik a díjakat.

Első helyezett a Savaria SHE, második a Fish Farm SHE, harmadik az kőszegiek Anonymus csapata lett. A legnagyobb halat, egy 13 kilogrammosat Tóth Árpád (Savaria SHE) fogta. A verseny összfogása 260,490 kilogramm volt.

A nyárbúcsúztató főzőversenyen résztvevő tizenegy civil szervezet, baráti társaság által bográcsban készített pörkölt, leves, egyéb kategóriában készült ételek mellett az egyesület Rudi és Tóni főszakácsai és segítői által készített halászlé, csülkös babgulyás, sült csirke, valamint három sült malac várta a rendezvényre érkezőket.

A főzőverseny csapatai által elkészített ételeket Básthy Tamás országgyűlési képviselő, Császár István és Rácz Gábor zsűrizte. Minden kategóriában kiváló ételek készültek, ezért a kategória győzteseken kívül minden induló különdíjban részesült.

Pörkölt kategóriában a Táncoslábúak (JfF Linedance) gombás nyúlpörköltje, levesben az Én és a Többiek (Savaria SHE) csapata makkon tartott fiatal süldő leve, egyéb kategóriában a Testépítők csapata (KSHE) harcsával töltött káposztája lett az első.

Az egyesület vándorserlegét immáron második alkalommal a Savaria SHE vitte haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!