Kőszeg

2013.10.10. 10:30

Civilek festették ki a könyvtár vizesblokkját

Évek óta önzetlenül segítenek, ezt tették a Chernel könyvtárban is az egyesület tagjai.

Némethy Mária

Az Európafórum-Vas Megye Egyesület tagsága minden évben elhatározza, hogy Kőszeg közintézményeinek, templomainak, a kőszegi polgároknak ahol lehet, segítséget nyújtanak. A segítségnyújtás mellett szociálpolitikai, sportpolitikai, egészségpolitikai, oktatáspolitikai, kultúrpolitikai rendezvényeket és jótékonysági koncerteket szerveznek.

Az elmúlt években a kitűzött célt minden alkalommal sikerrel és széles körű összefogással valósították meg az egyesület tagjai, akik az egymáson való segítségnyújtást, megbecsülést nagyon fontosnak tartják.

Ezért vállalták el a Chernel Kálmán Városi Könyvtár vizesblokkjainak teljes körű festési munkáit közel 100 ezer forint értékben. Ezt az egyesület elnöke, Pfeiffer Tibor kezdeményezte, de köszönet illeti Soproni Zoltánt is, aki az anyagköltséghez járult hozzá.

Lajos Tiborné köszöni az önzetlen munkát Pfeiffer Tibornak (Fotó: Chernel könyvtár)

– Kőszeg önkormányzata minden évben ad fejlesztési támogatást a könyvtárnak, de az egyesület jóvoltából az idén ez az összeg egyéb könyvtári fejlesztésre fordítható. Jó dolog, hogy egy civil szervezet ilyen sokrétű feladatkörrel foglalkozik, a kőszegi polgárok életének színesebbé tételén fáradozik, és ha szükséges, a köz érdekében cselekszik – köszönte meg az egyesület munkáját Lajos Tiborné, a Chernel könyvtár igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!