Kőszeg

2014.01.13. 12:25

"Rába Kámán kérjen bocsánatot"

A Jobbik képviselőjelöltje, Rába Kálmán pénteken sajtótájékoztatót tartott Kőszegen. A polgármester és a helyettese közleménnyel reagált Rába bálházas felvetéseire.

Némethy Mária

„A kőszegi Bálházra vonatkozó képviselő-testületi döntések a nyilvánosság előtt, a képviselő testület széles körű egyetértésével születtek” – szögezi le nyilatkozatában Huber László polgármester és Básthy Béla alpogármester.

Azt írják: a 2002-es adásvételi szerződés a felújításra egyértelmű garanciális feltételeket szabott, de öt évre alapított opciós visszavásárlási jogával a város akkor élhetett volna, ha nem valósul meg a teljes felújítás. A felújítást a vevő a használatba vételi engedély megszerzésével tudta bizonyítani. Ezt megelőzően a képviselő-testület már 2005-ben megállapította: jelentős értéknövekedés történt, és a szerződéses feltételek teljesültsége magas szintű.

A Bálház sokáig romhalmazként állt a történelmi város szívében Fotó: VN Archív

Rába Kálmán állításaival ellentétben 2007-ben az önkormányzatnak semmilyen jogalapja nem volt a visszavásárlási opció érvényesítésére. A magántulajdonba került ingatlan hasznosítását az önkormányzat nem korlátozhatta... A fenti tényeket igazoló dokumentumokat az önkormányzat bármely érdeklődőnek bármikor köteles és kész is rendelkezésére bocsájtani. Kőszeg önkormányzata értetlenül áll a tény előtt, hogy egy önmagát felelősnek minősítő közszereplő a hivatalos tájékoztatás igénybevétele helyett ismeretlen, és általa fel nem derített eredetű dokumentumok alapján téves információkra épülő, a város korábbi és jelenlegi vezetését is gyanúba keverő, a város rossz hírét keltő sajtótájékoztatót tart. Elvárjuk: miután személyesen is megbizonyosodik állításai hamisságáról, a gyanúba kevert érintettektől hasonló módon, nyilvánosság előtt kérjen bocsánatot.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!