Kőszeg

2014.06.23. 15:50

A Muravidéken jártak a Bersek József iskola tanulói

Kőszeg - Szlovéniában, a Muravidéken kirándultak a Bersek József Általános Iskola 7. b osztályos tanulói.

Burkon László

A programokon a lendvai kétnyelvű általános iskola tanulóival együtt vettek részt. A kapcsolat nem újkeletű, a két iskola diákjai korábbi énekkari találkozókon ismerkedtek meg egymással. Lendván, a szlovéniai magyarság központjában a sok látnivaló között a Makovecz Imre által tervezett gyönyörű színház- és hangversenyterem ejtette leginkább ámulatba a gyerekeket. A napot jó hangulatú táncházzal és közös énekléssel zárták. Másnap a csapat a Mura holtágához kirándult, ahol környezetvédelmi vízminőségi vizsgálatokat végeztek.

A muravidéki kiránduláson a négy zászló alatt a kőszegi és a lendvai iskolások együtt a közös fotón (Fotó: Bersek iskola)

Dobronakon az egyre nagyobb látogatottságnak örvendő orchidea farmot és trópusi kertet tekintették meg. A virágvarázs után ellátogattak egy másik csodás helyre, a Bakonaki-tóhoz. Ennek környéke különlegesnek számít, az ott található Szent Vid-kápolna ősidők óta templomos hely, az ott fakadó forrást gyógyító erejűnek tartják. Délután a két iskola barátságos labdarúgó mérkőzést vívott, ezután a viszontlátás reményében köszöntek el egymástól a diákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!