Kőszeg

2014.07.18. 16:20

Történelmi játék törökökkel, magyar vitézekkel, táncosokkal

Kőszeg, Gyulakeszi - Kőszegiek is részt vettek az ország legnagyobb létszámú hagyományőrző találkozóján, a Gyulaffy napokon.

Némethy Mária

Gyulakeszin már tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Gyulaffy Napok Csobáncért néven ismertté vált programot, amely Magyarországon a legnagyobb létszámú hagyományőrző találkozó. A rendezvényt a Gyulaffy László Hagyományőrző Bandérium rendezi. Tagjai már évek óta szépítgetik kétkezi munkával a romos állapotban levő Csobánc várát, próbálják megmenteni az utókornak. Kőszeget a Kőszegi Darabontok, a BE-JÓ Történelmi Táncegyüttes, valamint törököknek öltözött önkéntes tűzoltók képviselték.

A kőszegi küldöttség aktív résztvevője volt a Gyulaffy napoknak. Fotó: Horváth Márta

Ők valamennyien aktív résztvevői voltak a háromnapos fesztiválnak. Ott voltak a toborzón Tapolca utcáin, este a BE-JÓ tűztáncosait tekinthették meg a hagyományőrző csapatok és az érdeklődő vendégek. Másnap a Kőszegi Darabontok több alkalommal is tartottak fegyver- és viselet bemutatót, aztán a kőszegi vitézek és törökök a Csobánc váráért folytatott történelmi játékon vettek részt. A Gyulaffy bandérium és a kőszegiek ott lesznek a sárvári Nádasdy fesztiválon, majd a kőszegi Ostromnapokon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!