Kőszeg

2015.02.08. 08:15

Csókkirályos buli volt - A Hungáriával báloztak a fúvósok

Kőszeg - Aki nem igényelt időben jegyet, pórul járt. Már január elején elkeltek a belépők Kőszeg legtöbb résztvevőt vonzó, szombaton megtartott báljára, a fúvósok fergeteges farsangi bulijára, amin most a Hungária együttes nagy slágerei szóltak.

Némethy Mária

Kőszeg fúvószenekarának nagy vonzereje, hogy miközben szakmailag az országos élvonalhoz tartoznak, tudnak felszabadultan szórakozni, remek, fesztelen farsangi bulijaikra évek óta távolról is eljár közönség. Jellemző, hogy 30 fős nagy társaságok is összegyűlnek ilyenkor egy-egy asztal körül.

Most szombaton is hűek maradtak önmagukhoz. Miközben a Balog iskola tornacsarnokában érdemes volt a jelmezeseket is szemügyre venni – ott járt Piroska és a farkas, voltak cowboyok, kétcenti vastag szemüveget viselő biztonsági őrök, szóval sokféle maskarába bújt bulizók – , a zenekar jóvoltából a Hungária együttes önfeledt életérzése uralta ezt a farsangot. A fúvósok elő is adták, énekelték is – Szilágyi Miklós karnagy asztalra állva vezényelte – a nagy hungáriás slágereket: a „Csókkirály"-t, az „Isztambul"-t, a „Multimilliomos jazzdobos"-t és a „Csavard fel a szőnyeg"-et. Utolsó fellépésükben, nagy derültségtől kísérve adták elő: „Ma még nem ittunk semmit..."

 

Bakos Zoltán szervezte segítőkkel a zenekarnak ezt a bálját is nagy sikerrel. Rendkívül sok tombola jött rá össze. És hogy milyen közszeretetnek örvendenek a fúvósok Kőszegen, azt jellemzi: több vállalkozó a városban már várta a felajánlásért hozzá bekopogtató zenekari tagot, előre elkészítette az ajándék tombolatárgyat.

A farsangi bálban ausztrál farmernek öltözött zenekari elnök, Bakos György elmondta: most igazán szükség is van a fúvósoknak minden bevételre. 2016 jubileumi évük lesz, fennállásuk 150. évfordulóját ünneplik. Ez az év már a felkészülés jegyében telik. 2016 júniusában európai fúvószenekari fesztivált rendeznek 32 zenekar részvételével. Azokat a fúvósokat hívják meg, akiknél az elmúlt 45 évben ők is jártak, s viszontlátogatást tettek Kőszegen. Németországból, Lengyelországból, Csehországból, Horvátországból, Szlovákiából, de Sárospatakról, Komáromból is várnak zenekarokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!