Kőszeg

2015.09.25. 18:27

Bilics Enikő lett Kőszeg új borkirálynője

Kőszeg - Bilics Enikő lett a város új borkirálynője, az Alasz Pincészet Gála cuvée-je pedig a város bora: javában zajlik a Kőszegi Szüret.

Nagy Ildikó

Az esős őszi időjárás sem szegte kedvét a kőszegieknek, akik közül már pénteken is sokan ellátogattak a Károly Róbert téri rendezvénysátorba, ahol fúvószenével, tűztáncosokkal hangolódhattak rá a vasárnap estig tartó szüreti fesztivál programjaira.

A kőszegi borbarát hölgyek jóvoltából az idén is látványosra sikeredett a borkirálynő-választás: a jelölteknek szőlővel, borkészítéssel kapcsolatos feladatokkal kellett megbirkózniuk. A kőszegi Bilics Enikő bizonyult a legrátermettebbnek, így borkirálynőként egy évig ő képviseli a várost, és viszi messzire a kőszegi hegy levének jó hírét. Első fellépése a szombati szüreti felvonuláson lesz. A város bora címért folyó versengés eredményét is kihirdették: ismét az Alasz Pincészet lett a befutó, ezúttal a Gála cuvée nyerte el a bírálók tetszését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!