Kőszeg

2016.03.12. 07:05

Táncban dobogósok- A kőszegi Dance Jam sikere

Kőszeg - Országos sikert ért el egy kőszegi tánccsoport. A Művészeti Szemle pénteki dicséretei és vastapsa után részt vettek vasárnap a Modern Táncsportok Magyarországi Szövetsége által rendezett versenyen is.

Simán Klára

A Dance Jam a kőszegi Béri Balog Ádám Általános Iskola égisze alatt működik. 14 éve kezdődött itt a jazzbalett oktatása, akkor egy csoportban 8-10 tanuló ismerkedett a tánc alapjaival. Mára nyolc csoport működik, általános és középiskolás diákokkal, valamint a tánc iránt érdeklődő felnőttekkel. Jelenleg 110-en táncolnak a különböző tudásszintű csoportokban. A Művészeti Szemlén hét versenyszámmal indultak. A zsűri szakértője, Bódis-Nagy Katinka elismerően nyilatkozott a táncosokról. A csoport vezetője, Földesiné Németh Csilla, a Dance Jam tánccsoport művészeti vezetője azt mondta, hogy úgy érzi, most érik be az évek óta tartó kemény munka.

Szombaton a Csók István Művészkör jubileumi (fél évtizedes) ünnepségén is részt vettek produkciójukkal.

A Modern Táncsportok Magyarországi Szövetsége által rendezett versenyen neves, elismert szakemberek - Lőrincz Katalin, Grecsó Zoltán - zsűriztek. Másrészt nagyon erős versenytársakkal kellett megküzdeniük. Alapfokú művészeti iskolák, nagy táncegyüttesek versenyzői voltak az ellenfelek. 

A megmérettetés eredménye végül az lett, hogy a „Szürke képzetek” című koreográfia országos első helyezést ért el, a Hanák Rebeka és Galambos Eliza által táncolt „Szelek szárnyán” a második lett, és a „Pipacsok virulnak bársony szirmaikkal” című tánc  is a második helyen végzett a kőszegi Dance Jamtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!