Közös beszélgetés

2021.10.11. 13:00

Történelmi regényeket írók a kőszegi könyvtárban

Reneszánszát éli a történelmi regény műfaja. Bán Mór, a Hunyadi-könyvsorozat írója és Cs. Szabó Sándor író érkezett szombaton a Kőszegi Városi Múzeum és Könyvtárba a Történelmiregény-írók 2. találkozójára.

Tóth Kata

20211009 Történelmi regényírók Kőszegen, Kőszeg, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Csiki István történész, házigazda elsőként Bán Mórral beszélgetett, akinek 2008 óta megjelenő Hunyadi-sorozata a magyar történelem egyik legdicsőbb korszakát mutatja be. A regényfolyamot most filmre viszik: tévésorozat készül. A történelmi filmek jelenéről, jövőjéről is kérdezte őt a moderátor. Cs. Szabó Sándor író az utóbbi években kezdett el történelmi regényeket írni Álmosról, Koppányról, korábban Luther Mártonról.

Este közös beszélgetésre invitálta a két szerzőt Csiki István. Az alaphangot az adta, hogy óriási igénye a magyar olvasóközönségnek, hogy történelmi hő­seinkről, pozitív alakjainkról is olvasson. Csikász Lajos kiváló kortárs történelmiregény-íróra is emlékeztek a rendezvényen, aki szeptember végén, 57 évesen meghalt.

Kiemelt képünkön: Csiki István történész Bán Mórral beszélgetett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!