Külföld

2008.04.02. 13:03

Barlangba bújtak a világvége elől

<b>Penza</b> - Egy asszony két lányával kijött a Penza melletti barlangból, ahová még novemberben vonult be. A <em>Pjotr Kuznyecov</em> által alapított szekta 35 tagja saját kezével ásta ki az üreget, ahová a világvége elől vonultak el, aminek az eljövetelét Kuznyecov májusra helyezte kilátásba.

nincs nev

Az utóbbi két hét olvadása és esőzése következtében a barlang beázott, több helyen be is omlott – közli a Népszava Online. A történtek hatására több szektatag is elhagyta a barlangot, ahol még 11 felnőtt tartózkodik. 

A szerdán megjelent moszkvai lapok fotókat közöltek a vájatról, amiben jobbra és balra két méter magas, 1,5 méter mély fülkék nyílnak. Ágyként a homokból meghagyott pad szolgál bennük. Az ágyakat, falakat néhol szőnyegek és viaszosvásznak borítják. A hangadók szerint az egyetlen, istennek tetsző szórakozás a sakkozás, ezért egy sakktábla is volt a vájatban. 

Kuznyecov, a szekta alapítója nem vonult be a barlangba, így amikor fény derült a történtekre, őt elmegyógyintézetbe vitték, péntek óta azonban megint szabad, mivel az első hét asszony, aki kijött, azt követelte, hogy legyen velük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!