Külföld

2008.09.15. 12:33

Halál a tévés horoszkóposokra!

<b>Szaúd-Arábia</b> - Halálbüntetésért kiált egy magas rangú szaúdi muszlim az arab tévécsatornákon szereplő horoszkópjósokra, egy másik pedig a túl illetlen műsorokat sugárzó tévécsatornák tulajdonosaira - írja a Népszava Online.

nincs nev

Jelenleg több száz arab tévécsatorna üzemel, és közülük sok szolgál olyan élő műsorral, amiben a betelefonálók a horoszkópfejtőktől várnak jövendölést személyes gondjaikkal kapcsolatban. A horoszkóppal való foglalkozást viszont varázslásnak minősíti az iszlám, így a legszigorúbb szaúdi imámok szerint ezek a tévészereplők kard általi halálra ítélendők.

A népszerű arab műholdas tévéhálózatok közül egyébként soknak szaúdi hercegek és üzletemberek a tulajdonosai, de központjuk általában Egyiptomban, Jordániában vagy az Egyesült Arab Emírségekben van. 

Egy másik főimám ugyanúgy halállal sújtaná az illetlen műsorokat - főként a vígjátéksorozatokat, szappanoperákat - sugárzó tévécsatornák tulajdonosait is, jóllehet azok főként török gyártású sorozatokat, vagyis egy másik muszlim vallású ország produkcióit vetítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!