Külföld

2008.09.15. 09:21

Királynői rang Kamillának

<b>Nagy-Britannia</b> - Királynői rangot szeretne feleségének, <em>Kamillának Károly</em> brit trónörökös akkor, ha majd ő lép Nagy-Britannia trónjára. Kamilla cornwalli hercegnő azonban házasságkötésük után közölte, hogy teljesen megelégszik a "királyi hitves" címmel, ha majd Károly lesz az uralkodó.

nincs nev

A brit monarchikus szokásjog alapján a mindenkori király feleségét a "királynő" megszólítás illeti meg és külön koronája van. Kamillának - mióta három éve hozzáment ifjúkori kedveséhez - kijár a királyi fenség cím és jogot formálhatna a walesi hercegnői rangra is. Kamilla azonban erről már az esküvő előtt lemondott, tekintettel Károly első feleségére, a tizenegy éve tragikus autóbalesetben elhunyt Dianára, aki ezt a címet viselte - olvashatjuk az Origón. 

A legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap, a News of the World azonban úgy tudja, hogy ebbe Károly nem akar beleegyezni. Már titkos egyeztetéseket is tartott főtanácsadóival, valamint alkotmányjogi szakértőkkel azügyben, hogy - akár édesanyja, II. Erzsébet királynő jóváhagyása nélkül is - kijárja Kamillának a majdani királynői címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!