Külföld

2008.12.23. 11:57

Népszerű a Bush Cipő

<b>Törökország</b> - Az amerikai elnökre dobott cipők gyártója száz új alkalmazottat vett fel, hogy ki tudja elégíteni a hirtelen megnövekedett keresletet.

nincs nev

A török cipőgyártó közel 370 ezer párra kapott megrendelést a cipőhajigáló eset óta. Serkan Turk, az isztambuli cég kereskedelmi vezetője elmondta, hogy eddig csupán évi 15 ezer párat adtak el a most "Bush Cipőre" keresztelt modellből. A cipő iránt támadt népszerűség révén főleg Irakból rendeltek, majd más közel-keleti országokból, végül az egész világból, még az Egyesült Államokból is kértek, összesen 19 ezer párat - közölte a Hírszerző. 

Muntazír az-Zaidi testvére szerint sokan ki akarják használni bátyja tettét. Elmondása szerint a szíriaiak, a törökök és az egyiptomiak is állították már, hogy náluk készült a cipő, de ő úgy tudja, hogy Muntazír Bagdadban vette őket, és Irakban készültek. 

A török cipőgyártó azonban nem akar extraprofitot szerezni az iraki újságíró "hőstettén", ő továbbra is az eredeti áron, azaz 27 dollárért (ötezer forint) árulja a Bush Cipőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!