Külföld

2009.06.18. 13:04

Oroszországban kiszabadult a Rosznyefty-alvezér elrabolt fia - elfogtak egy gyanúsítottat

Moszkva - Szabadon engedték csütörtökre virradóra Oroszországban a Rosznyefty olajipari mamutvállalat alelnökének két hónappal ezelőtt elrabolt fiát.

MTI

Vlagyimir Markin, az ügyészség nyomozó hivatalának szóvivője elmondta azt is, hogy a hatóságok elfogtak egy gyanúsítottat, egy grozniji születésű, 34 éves nőt.

A hatóságok az ügy felderítése során Moszkvában több házkutatást tartottak, s folytatják a nyomozást további gyanúsítottak azonosítása és őrizetbe vétele érdekében - tette hozzá a szóvivő.

A Rosznyefty-alvezér fia, ifjabb Mihail Sztavszkij április közepén esett emberrablás áldozatául Moszkvában.

Az orosz állami földgáz- és kőolajipari egyetem közelében tuszkolták be egy autóba. Sztavszkij az intézmény elsőéves hallgatója.

Az ügyészség nem árulta el, fizettek-e váltságdíjat a fiúért. Az orosz sajtóban megjelent találgatás szerint az emberrablók 50 millió eurót követeltek.

Ez volt az utóbbi évek egyik legnagyobb port felverő emberrablási ügye Oroszországban. Hét éve az ország második legnagyobb olajtársaságának, a Lukoilnak az első alelnökét hurcolták el ismeretlenek. Szergej Kukurát szűk két héttel később elengedték, de sem a vállalat, sem a hatóságok nem közöltek túl sok részletet a bűnesetről.

A moszkvai ügyészség közlése szerint folyamatban van az emberrablási ügyben kezdődött vizsgálat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!