Külföld

2009.07.02. 10:55

Megfojtotta a kislányt egy házikedvencként tartott óriáskígyó

Oxford - Kislányt fojtott meg Floridában egy házikedvencként tartott 2,5 méter hosszú burmai óriáskígyó, amely a terráriumából kiszökve éjjel támadta meg a gyerekszobában alvó kétéves gyermeket.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Shaiunna Hare életét már nem tudták megmenteni a szerda reggel 10 óra körül helyszínre érkező mentők - közölte a helyi rendőrség.

Az állat gazdája, a kislány édesanyjának barátja reggel vette észre, hogy az engedély nélkül tartott hüllő a gyermek szobájába kúszott. Az óriáskígyó a már halott Shaiunna testén feküdt, akinek a fején még marásnyomok is voltak.

A kígyó gazdáját egyelőre még nem helyezték vád alá, a rendőrség azonban vizsgálatot indított, hogy hanyagság, vagy más törvények megsértése vezetett-e a gyermek halálához.

A HSUS amerikai állatvédő szervezet szerint az Egyesült Államokban 1980 óta legkevesebb 12 embert, köztük 5 gyermeket öltek meg óriáskígyók.

A burmai óriáskígyó nem honos Floridában, de a fogságból kikerült állatok a természetben is könnyen megmaradnak, akár 8 méteresre is megnőhetnek, súlyuk pedig elérheti a 90 kilogrammot.

MTI/AP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!