Külföld

2009.07.26. 19:18

Vizes vb - Kis Gergő hatodik, Verrasztó és Hosszú döntős

Róma - Világcsúcsok vezették fel a vasárnap esti elődöntős-döntős úszóprogramot, magyar szemszögből azonban izgalmasabb és érdekesebb fejlemény volt, hogy Kis Gergő hatodik lett a 400 méteres gyorsúszásban, amellett Verrasztó Evelyn és Hosszú Katinka egyformán bejutott a 200 m vegyes hétfő esti fináléjába.

MTI

Kis bátran felvette a harcot a papíron nálánál jobb vetélytársakkal, és töretlen harci szelleme segítette hozzá ahhoz, hogy két riválisát is megelőzze  a hajrában. Ez akkor is örömteli teljesítmény, ha ezúttal friss - a délelőtti selejtezőben úszott 3:45.68 perces - országos csúcsától elmaradva, 3:46.30 perc alatt tudta le a távot.

"A rajt felé menet beszippantott klóros levegőtől szabályosan rosszul lettem, ilyen pocsékul talán még sosem éreztem magam, mint most az első ötvenen. Annak viszont nagyon örülök, hogy nem lettem utolsó, mert nem éreztem magamban az erőt. Végül is nem rossz, hogy életem első 400-as gyorsdöntőjében hatodik lettem. Ehhez az kellett, hogy nagyon megnyomjam az utolsó százat, úgy voltam vele, ha végem lesz is, nyomom, ami belefér..." - nyilatkozta az MTI-nek Kiss Gergő. 
 
Rögtön a férfi 400 m gyors után következett a 200 m női vegyes két elődöntője, az elsőben - a 2-es és a 4-es pályán - egymáshoz közel a két magyarral, a délelőtt Európa-csúcsot elért Hosszú Katinkával és az önmagához mérten a selejtezőben szerényebben teljesítő Verrasztó Evelynnel. Hosszú ezúttal - aki a doppingvizsgálat miatt nem pihenhetett az elődöntő előtt - végig tartotta a tempót az éllovasokkal, csak a hajrá hajrájában maradt le "orrhosszal", s lett negyedik 2:10.01 perccel, a délelőttinél gyengébb idővel, míg Verrasztó hatalmas finist kivágva épp fordított utat járt be, hiszen most ő javított jelentősen: Hosszú kontinensrekordjától (2:09.12) nem túl messze, 2:09.91-gyel másodikként csapott célba. Összesítésben Hosszú a hetedik, Verrasztó az ötödik lett, vagyis mindketten ott vannak a hétfői döntőben.

"Délelőtt nagyon rosszul úsztam, szinte semmi sem volt jó, tudtam, hogy nagyon össze kell szednem magam az elődöntőre. Ott a pillangó rendben volt, a folytatás háton és mellen viszont nagyon nem, gyorson aztán megpróbáltam végig hajrázni, így sikerült" - magyarázta a "bizonyítványát" Verrasztó.

"Az edzőm azt mondta, hogy az elődöntőben ne hősködjek, vissza is fogtam magam, ezért aztán kissé le is maradtam a végén. Viszont a holnapi döntőben már hősködhetek, vagyis edzői engedéllyel próbálkozhatok, és meg is teszem - így Hosszú, aki még hozzátette: Azt külön nagy dolognak tartom, hogy két magyar lány is ott lehet a 200 vegyes világbajnoki döntőjében."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!