Külföld

2009.12.13. 15:50

Gyilkosság az aggok házában: 98 éves ölt 100 évest

Egy amerikai idősotthonban egy 98 éves nő megölte 100 éves szobatársnőjét, vélhetően a közös lakóhelyiség fölötti hatalom megszerzése végett.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A tettes, Laura Lundquist ellen emberölés címén emeltek vádat, miután a massachusettsi Dartmouth idősotthonában szeptember 24-én egy nejlonzacskóval a fején holtan találták a százéves Elizabeth Barrow-t, és megállapították, hogy a matuzsálemi korú nőt megfojtották.

A CNN hírtelevízió szerint a 98 éves gyilkos már a bűncselekményt megelőző hetekben pokollá tette szobatársnője életét, például egy asztalt helyezett az ágya végébe, hogy akadályozza kijárását éjszaka a toalettre. Többször "megfenyegette", hogy nemsokára megörökli az ablak mellett fekvő ágyát, mivel "túléli" őt.

Az idősotthon vezetőit meglepte a gyilkosság, mert úgy tudták, hogy a két idős nő testvérként szereti egymást.

Massachusetts állam történetében Laura Lundquist a legidősebb személy, aki ellen valaha is gyilkosság miatt vádat emeltek, és lehet, hogy sosem kerül bíróság elé, mert védője várhatóan megkérdőjelezi majd beszámíthatóságát.

Forrás: MTI/dpa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!