Külföld

2010.02.10. 15:05

Több mint kétszáz kilogrammos kábítószerfogás Ausztriában

Rekord mennyiségű, 206 kilogramm kokaint foglaltak le Ausztriában - jelentette be szerdán az osztrák rendőrség.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A 80-90 százalékos tisztaságú kábítószer feketepiaci értéke 40 millió euró. A drog három hete, a schwechati repülőtéren át érkezett az országba, hat nagyméretű sporttáskában.

Az ügyben hat gyanúsítottat vettek őrizetbe Ausztriában. A háttérben egy dél-amerikai - feltehetően perui - kábítószer-kereskedő hálózat állhat.

Az osztrák hatóságok már fél éve nyomoztak a bűnbanda után. Miután értesülést szereztek arról, hogy nagyobb szállítmány kábítószer érkezhet a repülőtér árufuvarozó terminálján keresztül, fokozták az ellenőrzést, és így szűrték ki a drogot rejtő sporttáskákat.

Ezután megfigyelték, ahogy a táskákat egy Bécstől harminc kilométerre lévő gyárcsarnokba szállítják. Kedden megjelent a csarnokban a hat gyanúsított, hogy elvigye a kokaint, ekkor a rendőrök őrizetbe vették őket.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az osztrák piacra szánták-e a kábítószert, vagy tovább akarták szállítani. Évente összesen 70-80 kilogramm kábítószert foglalnak le a Bécs melletti légikikötőben.

Pálfy M. Katalin, az MTI tudósítója jelenti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!