Külföld

2010.07.30. 08:36

Drogháború Mexikóban - tizenöt halott az út mentén

Tizenhárom férfi és két nő holttestére bukkantak csütörtökön Mexikó északkeleti részén, Tamaulipas államban, egy út mentén, közel az Egyesült Államok határához. A holttesteken kínzás és lövések nyomai voltak felfedezhetők - vált ismertté igazságügyi forrásokból.

MTI

Az áldozatokat a Ciudad Victoriából Matamoros településre vezető út mentén találták. Kezük össze volt kötözve, arcuk kendővel eltakarva, testüket kínzás nyomai és feltehetően lőfegyvertől származó sebesülések borították. Mindegyikük ruházatára "Z" betűt rajzoltak, a Los Zetas drogkartellhez való kötődés egyértelmű jeleként.


Tamaulipas államban a Cártel del Golfo (Öbölkartell) nevű drogbanda félkatonai szervezetén, a Los Zetason keresztül vív állandó harcot a kábítószer-kereskedelem fölötti ellenőrzés megtartásáért, ami csak idén már legalább 200 emberéletet követelt.

Mexikóban a drogkartellek háborújának idén már több mint hétezer halottja van az igazságügy-minisztérium adatai szerint. Tavaly a bandák közötti összecsapások és a rendfenntartó erők elleni harcok kilencezer halálos áldozatot követeltek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!