Külföld

2010.07.19. 13:14

Fekete hétvége: ötvenkét fürdőző fulladt meg Lengyelországban

Rekordszámú, ötvenkét fürdőző fulladt meg a múlt hét végén Lengyelországban, amelynek egyes részein a hőmérséklet a 36 Celsius-fokot is elérte - közölte a rendőrség.

MTI

Grazyna Puchalska rendőrségi szóvivő hétfőn elmondta, hogy a vasárnapok különösen drámaiak e szempontból. Múlt vasárnap 28 ember fulladt vízbe, ami szintén rekordot jelent ebben az évben.

Júliusban eddig 189 ilyen halálesetet jegyezte fel, azaz naponta átlagosan tíz fürdőző veszítette életét. A fulladásos halálesetek alapvetően az alkoholfogyasztásra vezethetők vissza. A balesetek jellemzően akkor fordulnak elő, amikor a hőség elől menedéket kereső polgárok felügyelet fürdőznek, heves sodrású folyókba vetik magukat, a hideg víz pedig termikus sokkot okoz szervezetükben.

Április vége óta már 395 fürdőző veszítette életét Lengyelországban. Bár a nyárnak még nincs vége, a veszteségmérleg már megközelíti a tavalyi rekordot, amikor 468 ember fulladt meg a tavaszi-nyári fürdőszezonban Lengyelországban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!