Külföld

2010.08.12. 11:55

Fertőzés a gyermekotthonban - hatan meghaltak

Négy gyermek és két felnőtt halt meg az utóbbi négy napban ismeretlen eredetű fertőzésben az észak-ukrajnai Nyezsin város gyermekotthonában, ahol olyan gyermekeket ápolnak, akiknek sérült a központi idegrendszere.

MTI

Mikola Donyec, Csernyihiv megye közegészségügyi és járványügyi főorvosa (tiszti főorvosa) csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján közölte, hogy a nyezsini gyermekotthon további öt lakóját kezelik kórházban. Mint mondta, a fertőző betegség diagnózisának megállapítása csütörtökre várható, de annyit sikerült kideríteni, hogy a haláleseteket nem A és B típusú influenzavírusok okozták – adta hírül a Szegodnya című ukrán napilap online kiadása.

A jelentés szerint Volodimir Homenko, a megye kormányzója szerdán rendeletet írt alá egy orvosokból és a rendvédelmi szervek képviselőiből álló bizottság felállításáról a gyermekotthonban történtek kivizsgálása és a további megbetegedések megakadályozása céljából.

Volodimir Jascsenko, a megyei egészségügyi főosztály vezetője közölte, hogy a kórházban kezelt betegek állapota stabil, és szerdától nem fordult elő újabb megbetegedés.

A nyezsini gyermekotthonban, ahol 67 központi idegrendszeri sérülésben szenvedő beteget ápolnak, jelenleg a megyeközpontból és az egészségügyi minisztériumból érkezett szakértők vizsgálódnak. Az otthonban éves átlagban hét-nyolc gyermek hal meg, az idén eddig – az utóbbi napok eseteit leszámítva – három lakó halálozott el.

 Varga Béla, az MTI tudósítója jelenti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!