Külföld

2010.09.07. 15:36

9/11: koránégetésre készül egy keresztény csoport Amerikában

Terry Jones, a gainesville-i baptista Dove Outreach World Center lelkésze kedden megerősítette, hogy csoportja nem mond le arról a szándékáról, hogy szeptember 11-én nyilvánosan koránt égessen.

MTI

David Petraeus, az Afganisztánban harcoló amerikai parancsnoka hétfőn bírálta a koránégetés tervét. A tábornok szerint a csoport által bejelentett szándék "jelentős gondot" okozhat a külföldön állomásozó katonáknak.
   
"Ez veszélyt hozhat katonáinkra és egészében veszélyeztetheti afganisztáni erőfeszítéseinket" - jelentette ki Petraeus.
   
Ugyancsak elítélte és az afganisztáni csapatok szempontjából kockázati tényezőnek minősítette a nyilvános koránégetést hétfőn Anders Fogh Rasmussen, a NATO Washingtonban tárgyaló főtitkára.
   
A CNN  szerint mindössze 50 fős baptista gyülekezet akciójával az amerikai zászlók és a biblia elégetésére és a muszlim szélsőségesek "dzsihádjára" akar válaszolni.
   
Petreaus aggodalmaival kapcsolatban Jones kijelentette: gyülekezete "nagyon komolyan veszi" a tábornok szavait, de nem hátrál meg.
   
"Miért nem küldhetjük sosem azt az erőteljes üzenetet a muzulmán radikálisoknak, hogy Amerika nem tűri el a fenyegetéseiket? Jézus hajdan arra tanított bennünket, hogy a diplomáciának és a haragnak is megvan az ideje" - hangoztatta nyilatkozatában Jones tiszteletes.
   
A tervezett koránégetés több muszlim országban tiltakozást váltott ki.

Pogár Demeter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!