Külföld

2010.09.05. 20:15

Dráma a légibemutatón: ölt a légcsavar

Súlyos baleset történt a bajorországi Lillinghof repülőterén rendezett légibemutatón: egy kétfedelű gép felszállás közben a közönség közé rohant, egy asszony a helyszínen meghalt, öten súlyosan, több mint harmincan könnyebben megsérültek.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A beszámolók szerint három, történelmi, duplaszárnyú repülő indult kötelékrepülésre, kettő közülük sikeresen fel is szállt, míg az utolsó hirtelen letért a kifutópályáról, és az elkerített helyen üldögélő nézők közé száguldott. Szemtanúk szerint sátordarabok, padok röpködtek a levegőben és azonnal pánik tört ki - a repülőt - egyes beszámolók szerint - a kordonként szolgáló drót akasztotta meg, ez akadályozta meg a  nagyobb tragédiát.. A 46 éves asszony a forgó propellertől  szenvedett halálos sérüléseket, többeket az orra bukó légijármű temetett maga alá.


A híradások alapján a közel 3500 nézőt teljesen meglepték a történtek, egyelőre nem tudni, miért hagyta el felszállás közben a gép a kifutót. Nem kizárt, hogy egy erősebb szélroham térítette el, de a szemtanúk szerint a pilótának (aki egyébként sértetlenül úszta meg a balesetet, de sokkot kapott) gondjai voltak a felszállásnál, így akár műszaki probléma is közrejátszhatott  a tragédiában. A rendőrség azt reméli, hogy a közönségből valaki rögzítette a tragikus balesetet.

A sérülteket ellátását már a helyszínen megkezdték, számos mentőautó és négy mentőhelikopter érkezett a helyszínre. A tragikus kimenetelű balesetről tartott esti sajtótájékoztató szerint 38 embert vittek kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!