Külföld

2010.09.19. 15:23

Öngyilkosságra készülhetnek az eltűnt szektatagok

Csoportos öngyilkosságra készülhetnek egy dél-kaliforniai szekta eltűnt tagjai, legalábbis hátrahagyott búcsúleveleik erre utalnak - jelentette be szombaton a Los Angeles-i rendőrség.

MTI

A 13 salvadori - köztük nyolc 3 és 17 év közötti gyerek - egy közös ima után szombaton délután tűnt el Palmdale-ből. Búcsúüzeneteikben a csoport tagjai ugyan nem használták az öngyilkosság kifejezést, de azt megírták, hogy hamarosan a mennyországba jutnak, ahol találkoznak majd Jézussal és elhunyt szeretteikkel.
   
A rendőrséget két eltűnt szektatag férje értesítette. A csoport, melynek vezetője a 32 éves Reyna Marisol Chicas, több gépkocsival indult el ismeretlen célja felé.
   
A két férj szerint a szekta tagjai agymosáson estek át. Az eltűnt csoport, amelynek valamennyi felnőtt tagja nő, fél évvel ezelőtt egy hasonló "kirajzást" tervezett. Akkor egy nagyobb földrengésre vagy valamilyen más természeti csapásra vártak, de az egyik tag elárulta a tervet és a kultikus utazás elmaradt. A titok elárulóját Chicas kizárta a csoportból.
   
A rendőrség nagy erőkkel, helikopterek bevetésével kutat az eltűnt személyek után, amihez a lakosság segítségét kérte.
   
"Ha nézik ezt az üzenetet, jöjjenek haza. Jöjjenek haza élve azokhoz, akik aggódnak önökért!" - kérte a csoportot televíziós üzenetében Pete Whitmore, a Los Angeles-i seriffi hivatal szóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!