Külföld

2010.10.18. 16:23

Netanjahu: a Hamász légvédelmi rakéták birtokába jutott

A Gázai övezetet ellenőrző Hamász palesztin szervezet légvédelmi rakétákra tett szert, amelyek fenyegetést jelentenek az izraeli repülőgépekre - közölte hétfőn pártjának tagjaival Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő.

MTI

Ha a miniszterelnök értesülése megfelel a valóságnak, az akár az eddigi játékszabályokra is hatással lehet a Gázai övezetben, ahol az izraeli légierő hosszú ideje szabadon hajthat végre akciókat, és nem kell amiatt aggódnia, hogy gépeit lelőhetik.

Biztonsági tisztviselők korábban már többször megfogalmazták a gyanút, hogy a Hamász légvédelmi rakéták birtokába juthatott, de a hétfői volt az első alkalom, hogy egy izraeli vezető nyíltan beszélt a dologról, és szinte tényként kezelte az ügyet. 

A Likud párt képviselői előtt Netanjahu leszögezte: a palesztinokkal kötendő békemegállapodásnak mindenképp tartalmaznia kell olyan biztonsági rendelkezéseket, amelyek ezt a fenyegetést rendezik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!