Külföld

2010.12.15. 17:06

Egy ittas férfi robbanószerkezet dobott be az osztrák közhivatalba

Robbanószerkezetet hajított be egy férfi a körzeti szociális hivatal egyik irodájába szerdán az ausztriai Hornban, de a szerkezet nem robbant fel - közölte a helyi rendőrség.

MTI

A detonáció súlyos sérüléseket okozhatott volna az irodában dolgozó tisztviselőnek - mondta Günther Brinnis kerületi rendőrparancsnok az ORF osztrák közszolgálati rádiónak.

A házilag készített pokolgép egymáshoz kötözött, gázzal töltött öngyújtókészülékekből, valamint egy robbanógyutacsból és egy gyújtózsinórból állt. A készítője meg is gyújtotta a zsinórt, de az nem égett végig, a rendőrség közlése szerint ezért nem következett be a robbanás.

A tűzszerész végzettségű, állandó lakhely nélküli gyanúsítottat még azelőtt elfogták, hogy távozott volna az épületből. A 76 éves férfi tettének indítóoka feltehetően az volt, hogy nem volt elégedett azzal, ahogy a hivatal szociális osztályán dolgozó tisztviselő kezelte az ügyét. Az ORF értesülése szerint a férfi ittas volt.

Az incidensben nem sérült meg senki. A tűzoltóság a riasztást követően az egész épületet kiürítette. A szerkezetet csak néhány órával később, az osztrák rendőrség Bécsből kiküldött szakemberei hatástalanították.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!