Külföld

2011.02.27. 15:55

Támadás érte az elnöki palotát Kongóban

Támadás érte az elnöki palotát vasárnap a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosában, Kinshasában. A testőrség hat embert lelőtt.

MTI

A hatóságok szerint puccskísérletről volt szó, de még nem tudni, hogy kik voltak a támadók. Néhányat elfogtak közülük, s folyik az azonosításuk.
   
Puccskísérlet tanúi voltunk. Egy jól felfegyverzett csoport megrohamozta Joseph Kabila elnök palotáját, de a köztársasági gárda visszaverte őket. Ellenőrzés alatt tartjuk a helyzetet - mondta a kongói tájékoztatási miniszter.
   
Egy másik forrás szerint Kabila nem volt ott a rezidencián a támadás időpontjában, de azóta visszatért, és biztonságban van. A főváros diplomáciai negyedének utcáin páncélkocsikkal kísért katonák járőröznek, egyébként nyugalom van.
   
Joseph Kabila 2001-ben került az ország élére, miután az apját, az akkori államfőt meggyilkolták. Idén ősszel elnökválasztás lesz, amelynek ő az esélyese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!