Külföld

2011.03.30. 10:59

Osztálykiránduláson szült egy 12 éves holland lány

Osztálykirándulás közben szült gyereket egy 12 éves holland lány, akiről senki sem tudta, hogy terhes, még ő maga sem - közölte kedden a helyi mentőszolgálat.

MTI

Osztálykirándulás közben szült gyereket egy 12 éves holland lány, akiről senki sem tudta, hogy terhes, még ő maga sem - közölte kedden a helyi mentőszolgálat. A kirándulás közben született kislány és a fiatal anya is egészséges.

A Hollandia északi részén található Groningen városban élő általános iskolás lány osztálykiránduláson volt, amikor erős hasi fájdalmakra kezdett el panaszkodni - közölte a város mentőszolgálatának szóvivője. Az iskolásokat felügyelő tanárok gyanúsnak találták a fájdalmakat és azonnal mentőt hívtak a lányhoz.

A kiérkező mentők rögtön látták, hogy a lány nemsokára szülni fog. Gyorsan egy közeli épületbe vitték, ahol sikeres szülést vezettek le. A fiatal anyát és a csecsemőt kórházba szállították. A mentőszolgálat közlése szerint mindketten jól vannak.

A mentőszóvivő elmondta: a 12 éves lány és szülei sem vették észre, hogy terhes. Semmi külső jel nem utalt terhességre - közölte a szóvivő. Egyelőre azt sem lehet tudni, hogy hány hónaposan adott életet kislányának.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!