Külföld

2011.05.13. 08:10

Molotov-koktélt hajítottak egy kínai bankra

Legkevesebb 39 ember megsebesült, amikor Molotov-koktélt hajítottak egy vidéki takarékszövetkezet fiókjára az északnyugat-kínai Kanszu (Gansu) tartományban péntek délelőtt - közölte a Hszinhua állami hírügynökség.

MTI

Helyi idő szerint délelőtt 8 óra 30 perckor egy személy Molotov-koktélt dobott Tiencsu (Tianzhu) tibeti autonóm megye Vuvej (Wuwei) városában a helyi pénzintézet fiókjára, ahol éppen valamennyi dolgozó részvételével munkaértekezletet tartottak.        

A keletkezett tűz miatt - Szemtanúk elmondása szerint - több mint tízen kiugrottak a negyedik emeleti tanácsterem ablakán, másokat súlyos égési sérülésekkel hordágyon hoztak ki az épületből. A Hszinhua első jelentésében még több tucat halottról vagy sebesültről írt, de később azt közölte, hogy az áldozatok pontos száma ismeretlen. Két órával a dráma után még mindig mentők és rendőrök álltak a bank épülete előtt, és az utcát lezárták.    

A helyi kormányzat legfrissebb tájékoztatása szerint hat ember állapota súlyos, valamennyi sérültet kórházba szállították. A hatóságok hivatalos közleményükben "gyújtogatásnak" minősítették az esetet, de további részleteket az elkövetőről, illetve a lehetséges indítékról egyelőre nem közöltek.       

A 210 ezres Tiencsu megye közel 130 kilométerre fekszik a tartományi székhelytől, Lancsoutól (Lanzhou), s lakosainak egyharmada tibeti nemzetiségű.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!