Külföld

2011.06.03. 15:28

Sikeres térdműtéten esett át a spanyol király

Sikeres térdműtéten esett át pénteken János Károly spanyol király - jelentette be az operációt elvégző klinika.

MTI

A műtétre az uralkodó jóval korábbi sportsérüléseinek utóhatásai miatt volt szükség. János Károly a következő 24 órában megfigyelés alatt marad a madridi Szent János kórházban, majd megkezdi a fizikoterápiát. Előreláthatóan két hétig nem állhat rá a jobb lábára, amelybe protézist ültettek.
   
Az uralkodó 73 éves, és nem volt semmilyen ismert egészségi gondja tavalyig, amikor jóindulatú daganatot fedeztek föl a tüdejében. Megműtötték, és azóta "teljesen fölépült", olyannyira, hogy már felülvizsgálatra sincs szüksége.
   
Az egyébként nyugodt természetű királyt kedden felbosszantotta a sajtó, amely a műtét bejelentésekor megostromolta a részletekre kíváncsian. "Nagyon rosszul vagyok. Nagyon rosszul. Nem látják rajtam?" - kérdezte. "Ez tetszik maguknak, nap mint nap ölni a sajtóban, megadni nekem a végső döfést. Ez az, amit a sajtó csinál" - tette hozzá epésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!