Külföld

2011.07.04. 12:19

Fia szerint Kadhafi nélkül nincs líbiai rendezés

A líbiai konfliktus megoldása "lehetetlen" Moammer Kadhafi részvétele nélkül - hangoztatta hétfőn Szeif al-Iszlám Kadhafi a Le Monde című francia napilapnak adott interjúban.

MTI

Kadhafi második legidősebb fia - aki egyben a líbiai rezsim nem hivatalos szóvivője - kifogásolta, hogy édesapja nem vesz részt a tárgyalási folyamatokban. Szeif al-Iszlám Kadhafi szerint "líbiai konfliktusról van szó, amelyben líbiaiak és árulók, milíciák illetve terroristák vesznek részt."
   
Az ezredes fia a francia lapnak adott interjúban kijelentette, hogy a lázadók - akiket patkányoknak titulált - "a NATO-val vagy anélkül, de el fogják veszíteni a háborút", az észak-atlanti szövetség műveleteit pedig ostobának és felkészületlennek minősítette. A február óta tartó líbiai konfliktus megoldásával kapcsolatban úgy fogalmazott: készen áll a békére, a demokráciára, a választásokra, vagy a háborúra. "Szeretem a demokráciát. Azt akarom, hogy Líbia a Közel-Kelet Svájca vagy Ausztriája legyen"- tette hozzá. 
   
Szeif al-Iszlám Kadhafi ellen - Moammer Kadhafihoz hasonlóan - elfogató parancsot adott ki a Nemzetközi Büntetőbíróság. A 39 éves férfit apja utódaként tartják számon, annak ellenére, hogy jelenleg semmilyen hivatalos tisztséget nem visel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!