Külföld

2011.07.14. 08:59

Izraeli harci gépek újabb csapásai a Gázai övezetre

Izraeli harci gépek csempészalagutakra mértek csapásokat csütörtökre virradóra a Gázai övezetben, válaszul arra, hogy előző nap palesztin fegyveresek rakétákat lőttek ki izraeli területekre.

MTI

Palesztin biztonsági és egészségügyi források szerint két légicsapás volt, az egyiknek a célpontja az egyiptomi határon fekvő rafahi átkelő mellett helyezkedett el, míg a másik Gáza várostól keletre. A Rafah melletti légicsapásban megsebesült öt palesztin, kettő pedig eltűnt - közölték.

Az izraeli hadsereg szóvivője azt írta közleményében, hogy három támadást hajtottak végre, kettőt Rafah közelében, csempészalagutak megsemmisítésének céljából, a harmadikat pedig az övezet északi részén egy olyan alagút ellen, amelyben "terrorista tevékenység" folyt. A légicsapások után palesztin fegyveresek újabb rakétát lőttek ki Izrael területére, de ez nem okozott kárt sem anyagiakban, sem emberéletben - tette hozzá a szóvivő.

Az izraeli légierő a héten már több támadást intézett gázai övezeti célpontok ellen, palesztin militánsok akcióit torolva meg.
Az izraeli hadsereg képviselője ismét hangsúlyozta: nem tűrik, hogy izraeli civileknek vagy katonáknak ártsanak, és határozott választ adnak az Izrael Állam elleni támadásokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!