Külföld

2011.08.03. 05:56

Harckocsik foglalták el Hama főterét

Harckocsik foglalták el szerdán a szíriai kormányerők által ostrom alá vett Hama városának központját.

MTI

A rendszerellenes lázadás jelképének számító, 700 ezer lakosú közép-szíriai városra szerdára virradó éjjel harmadik egymást követő napon nyitott tüzet a szíriai hadsereg.

Egy helyi lakos a brit hírügynökségnek műholdas telefonon elmondta, hogy "minden kommunikációs csatornát elvágtak", s a kormányerők szép csendben leszámolnak Hamával, kihasználva azt, hogy a média figyelme most Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök perére összpontosul.

Elmondták, hogy a harckocsik a muzulmán böjti hónap, a ramadán idején végzendő esti ima után a város két keleti kerületét, valamint egy utat lőttek Hama északi részén.    Áldozatokról nem érkezett jelentés.

A kormányerők vasárnap támadták meg a 700 ezer lakosú várost, aznap száz, hétfőn legalább négy polgári személy halt meg. A nagyvárosban az elmúlt hetekben számos ellenzéki tüntetést tartottak.    A Muzulmán Testvériség 1982-es felkelése óta, amelyet 20 ezer ember halálával járó véres megtorlás követett, Hama a rendszer elleni harc jelképe lett Szíriában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!