Külföld

2011.08.04. 08:04

Menesztik az energiaszektor három magas rangú vezetőjét

Menesztik a japán energiaszektor három magas rangú vezetőjét a fukusimai atomerőműben történt katasztrófa következményei felszámolásának módja és számos botrány miatt, amelyeknek az lett az eredménye, hogy a közvéleményben megrendült a bizalom nukleáris energia iránt - jelentette be csütörtökön a tokiói kormány.

MTI

Kaeida Banri kereskedelmi és ipari miniszter megerősítette azokat a sajtóban megszellőztetett értesüléseket, amelyek szerint leváltják helyettesét a tárcánál, valamint az energia és természetes erőforrások hivatalának vezérigazgatóját, továbbá a nukleáris biztonsági hivatal vezetőjét.

A március 11-i földrengésben és szökőárban súlyosan megrongálódott fukusimai atomerőműben keletkezett károk miatt az ipari miniszter is éles bírálatok kereszttűzében áll, mert szószolója volt az atomenergetika fejlesztésének, illetve, mert megpróbálta megtéveszteni a közvéleményt. A sajtóban olyan hírek is elterjedtek, hogy őt is menesztik, az utóbbi hónapokban ugyanis megromlott viszonya Kan Naoto miniszterelnökkel.

A kormányfő, akit egy éve választottak meg a tisztségre, és népszerűségi mutatója mostanra igen mélyre süllyedt, nemrégiben az atomenergia előállításának feladásáról beszélt a megújuló energiák javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!