Külföld

2011.08.09. 12:37

Tűveszélyes ruhák: 200 lufiból szövik

Léggömbökből alkot ruhákat egy divattervező Japánban, modelljeihez figyelmeztetést is mellékelve, amely szerint tűveszélyesek.

Vas Népe

Hoszokai Rie általában 200 luftballonból "sző", avagy kötöz össze egy ruhakölteményt, amely a miniszoknyás modellektől a nagyestélyi jellegűekig terjed. Menyasszonyi ruhákkal is szolgál, eddig már vagy húsz nő ment férjhez a világ leglégiesebb ruháiban.

Bár a léggömbök nem drágák - darabjuk 7 jen (20 forint) sincs -, maguk a ruhák nem olcsók. Négyszáz- és nyolcszázezer forint között mozog áruk átszámítva, de előfordult már 2 millió forintnál is drágább összeállítás, igaz, abban a ruhán kívül fejék és léggömbbokréta is szerepelt.

A magas árért messze nem elnyűhetetlen, "örökre" szóló öltözéket kap a vevő. A lufiruha abszolút "alkalmi", mivel csupán egyetlen alkalomra szól élettartama, egy nap múlva már igencsak petyhüdten mutat, a nyílásoknál a lehető leggondosabban bekötözött léggömbökből is szivárog a levegő. Ráadásul az öltözék nem mindig tartja a színét. Természetesen nem mosások fakítják, hanem a levegő hőmérséklete és páratartalma miatt változik a színe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!