Külföld

2012.01.21. 10:50

Pornó miatt ítéltek halálra egy 35 éves programozót

Úgy tűnik, már csak a csoda segíthet azon a 35 éves programozón, akit hamarosan kivégeznek Iránban. A férfi bűne annyi, hogy elkészített egy képfeltöltő szoftvert, amit a tudta nélkül pornóképek terjesztésére is használtak.

Vas Népe


Egy évvel az elfogása után a 35 éves programozó megjelent az állami televízióban és beismerte, hogy több, pornóval összefüggő bűncselekményt követett el. A bíróság felnőtt anyagok tervezéséért és moderálásáért ítélte halálbüntetésre. Később Malekpour börtönből kijutattott levelében azt állította, hogy kényszerítették a vallomásra.

Mint az index.hu írja: Malekpour Kanadában lakik, 2008-ban csak azért látogatott haza, hogy beteg édesapját láthassa. Bűne, hogy elkészített egy képfeltöltő szoftvert, amit a tudta nélkül pornóképek terjesztésére is használtak. A testvére szerint a bíróság megerősítette a halálbüntetés tényét, annak ellenére, hogy az egész ügy tele van ellentmondásokkal. A kivégzést a héten hajtják végre. 

Az Amnesty International adatai szerint Irán legalább 600 halálbüntetést hajtott végre 2011 januárjától november végéig - számolt be a Guardian.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!