Külföld

2012.02.22. 19:43

A pápa megnyitotta a böjti időszakot

Hamvazószerda alkalmából ünnepi istentiszteleten vett részt XVI. Benedek pápa a római Aventinus dombon lévő Santa Sabina-bazilikában, ezzel megnyitva a húsvét előtti böjti időszakot.

MTI

A katolikus egyházfő még ezt megelőzően, vatikáni audienciáján többek között arról beszélt, hogy a katolikus egyház felett az "egoizmus, a meg nem értés és az árulás felhői" gyülekeznek. Az "árulással"  kapcsolatos üzenetet egyes megfigyelők úgy értelmezték, hogy szavaival XVI. Benedek többek között azokra az egyházon belül személyekre utalhatott, akik szexuális visszaéléseket követtek el, vagy bizalmas vatikáni dokumentumokat szivárogtattak ki a sajtónak.

Az idén február 22-re eső hamvazószerda a húsvét előtti hathetes időszak kezdete, s egyben a farsang és a húsvét közötti választónap. Ezen a napon veszi kezdetét a negyvennapos vezeklő és böjti időszak, amely Jézus böjtöléséről és kínszenvedésének időszakáról emlékezik meg.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!