Külföld

2012.02.08. 09:04

Gigabébi! Chun Chun a világ egyik legnagyobb újszülötte!

Chun Chun még csak pár napos, de máris rekordot döntött!

Vas Népe

A Közép-Kínában látott napvilágot Chun Chun szombaton. A szülők boldogsága hatalmas volt, szó szerint, mert a baba óriási súllyal született. Valamivel több, mint hét kilogrammot nyom, amivel ő birtokolja a legnagyobb újszülött címet.

Anya és gyermeke jól van, a szülés közben semmilyen komplikáció nem lépett fel.

Az apuka nagyon büszke, főleg, hogy a kínaiak számára rendkívül fontos sárkány évében született a kisfiú, ami nagy szerencsét jelent. A férfi szerint felesége a terhesség ideje alatt teljesen normálisan táplálkozott, evett és ivott, amennyit kell, nem tett másként semmit, mint a többi kismama.

Az asszony elmondta, érezte, hogy kicsit más ez a terhessége, mint az első volt. Gondolta, hogy nagy babája fog születni. Első gyermeke, egy kislány, szintén nagy súllyal, négy kilogrammal jött a világra. De arra nem számított, hogy a kisfia eléri a hét kilogrammot.

Csun Csun ezzel a súllyal kétszer nehezebb, mint egy átlagos baba.

2008 és 2010 között három baba született Kínában 7 kilogrammos súllyal. Csun Csun ezt most négy dekagrammal túlszárnyalta, így most ő lett a legnagyobb baba.

A világ legnagyobb újszülötte egyébként 1879-ben, Ohio-ban látta meg a napvilágot. A baba születése után nem sokkal meghalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!